disable copying

sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Pysähdyttävä uutinen!

 Siitä on kulunut 2 vuorokautta kun surullinen uutinen Hänen Majesteettinsa Kuningatar Elizabet II kuolemasta täytti tiedotusvälineet. 



Tulin Urkin kanssa lenkiltä ja en saanut edes takkia pois kun jämähdin television ääreen. Mieleni valtasi suuri suru ja silmät täyttyivät kyyneleistä. Näin sen kauniin hymyn joka loisti jokaisessa kuvassa ja videossa. Näin sen arvokkuuden ja lämmön, jota tämä pienikokoinen rouva säteili. Ja se pilke silmäkulmassa. Näki että Hän oli huumorintajuinen persoona. Katselin videoita videoiden perään. Kuvia Hänen elämästään. Ja kuuntelin niitä tarinoita, joita ihmiset kertoivat tavattuaan Hänet. Ja ainoa sana jota mietin oli "hyvyys". 

Itse en ole koskaan käynyt Britaniassa. Monarkia on ollut minulle jotenkin kaukainen asia. Tottakai olen usein miettinyt niitä kuninkaallisia ja Prinsessa Dianan järkyttävä kohtalo sai minut silloinkin kyyneliin. Kävin jopa silloin kirjoittamassa suurlähetystössä suruvalittelut muistokirjaan. Olinhan seurannut Dianan tien prinsessaksi. Tuijotin ihaillen häät televisiosta kuten varmaan koko muu maailma.  Mutta yksi asia on ollut mun koko elämäni ajan, eli Elizabet kuningattarena. Kunnioituksen suuruus tätä hymyilevää leidiä kohtaan kasvaa koko ajan. Se tunnollisuus hoitaa velvollisuutensa kansan palvelijana vielä 96 vuotiaana. Ei alkanut miettimään eläkepäiviä nelikymppisenä vaan piti parikymppisenä antamansa lupauksensa hoitaa velvollisuutensa hyvin koko elämänsä ajan. Huh huh... Se tapa, jolla hän näytti olevan läsnä näkyi videoilla. Hän ei kuulemma koskaan vilkuillut muualle kun keskusteli jonkun kanssa. Sellaisen läsnäolon taidon haluaisin oppia. 

Sana "hyvyys" huokui sekä Dianasta että Elisabetista. Hyvyys on ihmisen sisäinen piirre ja se on mielestäni korkein ihmismielen piirre. Luin "mielenihmeet"-sivustolta, että hyvyys on arvo, johon me uskomme ja etenkin lahja jota osoitamme sanojen, katseen ja pienten tekojen avulla. Se on epäitsekkyyttä. Ja se ei maksa mitään. Siinä on miettimistä ja pähkäilyä, miten itse voi tulla paremmaksi ihmiseksi ja miten kukakin sanan ymmärtää. Mitä se tuo just sulle mieleen? 

Se millaisen perinnön hän jätti maailmaan jää nähtäväksi.Olen tavallinen suomalainen nainen ja en edes tiedä miksi halusin tästä kirjoittaa mutta  suren hänen poismenoa.  Hän toi mieleeni omat edesmenneet isovanhempiani joita kaipaan valtavasti.  Voi kunpa maailmassa olisi enemmän hänenkaltaisia ihmisiä. Ja että ihmiset ottaisivat oppia edes hitusen hänen hyvyydestään. Silloin saisimme muutettua tätä välillä sekasortoista maailmaa paremmaksi paikaksi elää. 

Rest in  peace Her Majesty Queen Elizabet II

P.S. Kuva todella kauniista nuoresta kuningattaresta on netin syövereistä mutta kuvaaja on mainittu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti