disable copying

sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Matkaparkit!

Olenhan kertonut teille, että mulla on se retkeilyauto ja liikun sillä päivittäin. Yövyn siinä aina kun pystyn ja parkit etsin jostain rauhalliselta paikalta. Sitä voisi kutsua myös väliaikaiseksi asumiseksi. Tää seuraava juttu on teille, jotka olette uusia harrastajia tai unelmoitte caravan-elämästä.

Matkaparkki on sellainen luvallinen parkki jossa voi leiriytyä lyhytaikaisesti. Jostain luin, että max 2 yötä. Joskus yöpymisestä peritään pieni maksu.  Jossain palvelut maksavat kuten juomavesi, kemsan tyhjennys, sauna yms. Ja jossain kaikki on ilmaista. Jos matkustat esim Keski-Euroopan turistialueilla, niin siellä yöpyminen tavallisella parkkipaikalla on kiellettyä. Sinut ohjataan johonkin leirintäalueelle, mutta ne sijaitsevat yleensä kaupunkien ulkopuolella. Wikipedia tiesi kertoa, että jonkun tutkimuksen mukaan matkaparkeissa yöpyvät käyttävät enemmän rahaa ja paikallisia palveluita kuin leirintäalueen matkaajat. Joten siellä suurissa kaupungeissa on järjestetty matkaparkkeja keskelle kaupunkia. Mutta siellä näitä karavaanariharrastajia onkin paljon enemmän kuin täällä meillä. Palaan noihin euroopan parkkeihin, jos joskus pääsen reissailemaan niin kauas.

Mutta on täälläkin täyden palvelun matkaparkkeja. Ja TÄÄLTÄ löydät listan leirintäalueista ja matkaparkeista. Linkki vie sinut Caravan-lehden sivulle, josta löydät paljon muutakin hyödyllistä infoa. Tunnetuimpia on ABC-asemien pihat, mutta kokemukseni mukaan ne ovat vähän rauhattomia. Yksi rauhallinen (ja pääkaupunkiseudun ainoa) matkaparkki sijaitsee Hyvinkäällä Best-Caravanin pihalla ja se on ilmainen. Käyn siellä vähintään kerran kuussa ja jos yövyn autossa paljon, niin kerran viikossa. Sanon sellaisia päiviä huoltopäiviksi Nyt koronna-aikana seuraavat palvelut kannattaa tarkistaa TÄÄLTÄ sillä esim. sauna ja suihku voi olla poissa käytöstä. Tuon linkin alta löydät myös paikkakunnat ja yhteystiedot joissa Best-caravanilla on parkkeja.



Paikka on hyvin merkitty ja rauhallinen. Ja kaikissa on sähkötolppa, johon voit vetää johdon ja ladata esim. akut täyteen. Kesällä minä en tarvii sähköä, kun mun autosta löytyy aurinkopaneelit.




Tuon oven takaa löytyy mm. kemsan tyhjennys... Huomaa oven ulkopuolella seinässä letkuteline. Siitä voit täyttää autosi 50-100 litran vesitankin.


Sen oven takaa löytyy myös pyykkikone ja kuivuri sekä toinen vesiallas jos esim haluat pestä lattiat tai jotain.... Ja tää on tosi siisti kun ajattelee mitä kaikkea pienessä tilassa voi tehdä.  Ja oven ulkopuolella on kaivo, johon voit tyhjentää harmaavesisäiliön.

Vessat on käytössä vain kun liike on auki, mutta ethän sä edes tarvitse vessaa, sillä autoissahan on oma. Hyvinkäällä on myös sauna ja suihkut vaan ne ei olleet käytössä poikkeusajan vuoksi. Liikkeen pihalla on myös pöytä ja tuolit jossa voit nauttia aamukahvit. Myös ilmainen wifi löytyy. Ja sehän on sanomattakin selvää että alueella on ympärivuorokautinen kameravalvonta joten siellä on mielestäni turvallista yöpyä. Ja aina on joku toinenkin yöpyjä.

Suosittelen paikkaa lämpimästi teille kaikille harrastajille tai caravantouhuista haaveileville, jotka vuokraatte sen auton ja kiertelette ympäri tätä ihanaa Suomen maata. Ja käykää myös liikkeessä. Siellä pääsee haaveilemaan uudesta kalustosta tai voit ostaa jotain pientä käyttötavaraa mm kemsa-aineita, astioita yms. Ja piha on täynnä käytettyä autoa ja vaunua. Meidän viereen tuli tämmöinen ihanuus..... Concorne <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti