disable copying

sunnuntai 28. elokuuta 2022

Venetsialaiset ja Kokkola Camping

Venetsialaiset..... ihana juhla, joka sijoittuu joka vuosi elokuun viimeiseen viikonloppuun. Se on veden, tulen ja valon juhla jota myös huvilakauden päätösjuhlaksi kutsutaan. Suuri juhla rannikoilla ja etenkin pohjanmaalla. Ruotsinkielisellä rannikkoalueella se on huvilakauden päättäjäiset mutta etenkin Kokkolan seudulla tuo juhla on Venetsialaiset. 

Wikipedia tiesi kertoa, että juhla on lähtöisin Venetsiasta, jonne saapuivat ensimmäiset kiinalaiset ilotulitteet ja sieltä ne levisivät muihin Euroopan maihin. Suomeen ja etenkin rannikkokaupunkeihin se saapui merikaupan mukana joskus 1800 luvun loppupuolella. Muinaistulien juhlaa alettiin juhlia samaan aikaan venetsialaisten kanssa vuonna 1992.




Itse en ollut koskaan aiemmin Kokkolassa juhlien aikaan mutta paljon olin juttuja kuullut. Tänä vuonna kohtalo päätti, että olen lähistöllä kemujen alkaessa. Jouduin tulemaan viikolla auton huoltoon Kokkolaan joten torstaina päätin mennä testaamaan myös "uuden" leirintäalueen eli Kokkola Campingin. Se sijaitsee Kokkolan meripuiston alueella ja siitä on vain 2,5 kilometriä Kokkolan keskustaan. Leirintäalueen sivuille pääset TÄÄLTÄ . 

Vastaanotossa oli kohtelias ja puhelias mies joka sai autokunnan tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja pisteitä nosti valtavasti se, että hän kertoi viikonlopun tapahtumisista ja suositteli mm. lähialueen viikonlopun konsertteja, toritapahtumia ja M/S Jennyn risteilyjä. Arvostan suuresti tuollaista "yhteen hiileen puhaltamista" jossa naapuriyrittäjää ei pidetä kilpailijoina vaan halutaan tukea tapahtumien järjestäjiä ja muita lähialueen yrittäjiä. Sellaista näkee vähän liian harvoin. 

Alueena se  oli tosi siisti. Oli niin nurmikenttä- kuin asfalttipaikkoja.  Oli selkeää saada auto juuri oikealle paikalle ja silti jäi se 4 metrin turvaväli vierusvaunukuntaan. Yleiset tilat olivat siistit. Keittiöitä oli monta samassa rakennuksessa samoin suihkuja ym. Alueella oli vuokrattavana myös pieniä mökkejä sekä paritalojen puolikkaita. Alueella oli ollut 2011 asuntomessut ja silloin oli rakennettu myös muutama paritalo jotka kuuluivat leirintäalueeseen. Alueelta löytyy myös paikka telttailijoille tai jos haluaa vain laavuun yöksi niin sekin onnistuu. Harrastusmahdollisuuksia sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Niistä kannattaa lukea leirintäalueen sivuilta johon pääset aiemmin laittamasta linkistä. Unohdan kuitenkin kertoa jostain....  




Itse torstaina en tehnyt muuta kuin chillailin ja nautin. Perjaitaina käytiin päivällä kaupungilla ja illalla päätin parin juodun lonkeron jälkeen uhmata kohtaloa ja käydä keskustassa laulelemassa karaokea ekaa kertaa yli 2,5 vuoteen. Oli ihanaa laulaa, mutta olen ehkä tullut vanhaksi, kun muuten tuota ravintolaelämää en ollut kaivannut. Ja muutenkin väentungos ei kiehdo mua yhtään. Onneksi Popeda ei ollut Tapahtumapuistossa, niin ei sinne tarvinnut mennä.





Lauantaipäiväkin meni pitkien päikkäreiden ja laiskottelun merkeissä mutta illaksi olin varannut liput pienelle 45 minuutin risteilylle M/S Jennyllä. Venetsialaisten luonteeseen kuuluu vesi, tuli ja valo. Kokkolassa poltetaan kokkoja, huviloilla olijat koristavat polut, pihat ym soihduin ja ulkotulilla ja ilotulitus kruunaa koko juhlan. Ja tätä valon ja tulen kaunista leikkiä näkee parhaiten mereltä.  Juuri ennen risteilyn alkua pieni vesisade loppui ja meri tyyntyi. Yritin kuvata kännykällä niitä rantoja sekä tyyntä merta mutta sitä ei vaan saa kuvattua. Se meren tuoksu...... Näet meren pinnan peilaavan liekkien loistetta..... Illan pimeyttä ja siihen hiljaisuus.....Ja yhtäkkiä taivaan valaiseen kaunis ilotulitus...... Se vaan pitää itse kokea.... Suuri suositus tälle juhlalle. Toi laiva muuten ajaa Tänkariin ja sinne aion ens kesänä mennä.




Itse leirintäalueella autot ja vaunut oli valaistu valoilla ja lyhdyillä. Paikan tyylikkäimmät valot oli yllä olevalla autolla. Auto oli vanha itä-saksalainen Barkas ja tuossa oli tyyliä. Rakastuin autoon ensisilmäyksellä....... Aivan ihana, eikös..... Muuten laittelen joitakin videoita instagramiin joka kannattaa laittaa seurantaan @sikenunelmat. Sinne päivittelen paljon sellaista, jota en välttämättä täällä kirjoittele. (Kuvan julkaisuun mulla on auton omistajan lupa). 

Kiitos Kokkola ja kiitos Kokkola Camping. En ihmettele vuoden 2015 leirintäalue ja 2017 vuoden koiraystävällisimmän leirintäalueen palkintoja. Nähdään viimeistään ens vuonna.. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti