disable copying

lauantai 23. marraskuuta 2019

Geocaching

Tykkään siis luonnosta ja rämmin pitkin metsiä Urkin kanssa. Joskus se on vaan tylsää, kun ei ole puhekaveria tai menen polkuja, joiden maisemat ovat jo tuttuja. Piti keksiä jotain vaihtelua ja apuun riensi ihana ystävä joka tutustutti minut sovellukseen Geocaching.

Kävin hänen kanssa parilla kätköllä "jästinä" (joku ulkopuolinen, joka ei ole harrastanut kätköilyä) ja hurahdin heti. Nyt kaikki paikat näyttää erilaiselta. Latasin kännykkään sovelluksen ja se on ilmainen. Voit maksaa jonkun pienen summan (en muista paljon) ja saat käyttöösi enemmän kätköjä. Itse tykkään maksaa pikkusumman ja kannattaa sillä tavalla sovelluksen ylläpitäjiä. Tätä ei voi harrastaa ilman sovellusta.

Tää on yksinkertaista. Joku on piilottanut johonkin jonkun rasian yms. ja sieltä löytyy lokivihko, johon kirjoitat nimimerkkisi ja päiväyksen. (Nimimerkin luot sovellukseen) Sovelluksessa kuittaat myös löydön ja kiität kätköstä. Tää on tärkeää, sillä piilottaja on nähnyt paljon vaivaa piilotukseen ja kätkön ylläpitoon. Yleensä lyhenne kk on riittävä kiitos. Voit myös kertoa jotain tarinaa löytöretkestä yms, mutta älä paljasta liikaa löytöpaikasta. Voit myös lukea muiden tarinoita saadaksesi vihjeitä löytöpaikasta.

Harrastuksen jujuihin pääset TÄÄLTÄ Linkki vie sinut Geokätköt.fi-sivustolle, josta löydät kaiken tarvittavan tiedon ja ajankohtaiset tapahtumat päästäksesi kätköilyn saloihin. Itse en halua tehdä tästä pitkää ja puuduttavaa postausta ja aina kuitenkin jää jotain olennaista kertomatta. Suosittelen lämpimästi harrastusta. Se sopii koko perheelle, myös niille taaperoille. Itse etsin kaveria kätköilemään ja ratkomaan arvoituksia, sillä ystäväni on niin kiireinen ja meidän aikataulut menee usein ristiin.. Laita viestiä, jos asut pääkaupunkiseudulla ja hurahdit lajiin. Tämä harrastus vie sinut paikkoihin, joihin sun ei tulis mieleenkään mennä tai joita et edes tiennyt oleva olemassa.





Kuvat ovat Porvoon Suomi100- tourilta. Siellä oli tehty monipuolinen kätkösarja 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Oli hienosti järjestetty ja tuli tunne, että koko Porvoo oli hengessä mukana. Tulen varmaan joskus julkaisemaan täällä blogissa jonkun arvoituksen liittyen kätköilyyn. Pääsette silloin ratkomaan mysteerikätköjen arvoituksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti