disable copying

maanantai 11. joulukuuta 2017

Joulukortit!

Tuo jokavuotinen "pakkopulla" näin joulun alla. Ostan ne yleensä heti kun tulevat kauppoihin. mutta saan kirjoitettua ne vasta viimeisenä päivänä. Siinä ne makaa muistuttamassa urakasta piirongin päällä monta viikkoa. Paitsi tänä vuonna. Yllätin itseni ja sain urakan valmiiksi päivää ennen viimeistä mahdollista lähetyspäivää..... JEEEEE! Hyvä minä.



Vaan on se aina iso urakka. Välillä mietin, että mitä helvettiä  mie vaivaudun joillekin korttia laittamaan, kun kyseinen ihminen ei oo kiinnostunut mun elämästä edes sen vertaa, että soittais edes kerran vuoteen. Karsin aina joka vuosi pois joitakin ihmisiä, mutta vuoden aikana tulee aina uusia joita haluaa ilahduttaa, joten korttien määrä vaan nousee joka vuosi.

Mutta aina mie sen urakan teen, sillä saan siitä itse tosi paljon joulumieltä. Ajattelen aina sen kortin kirjoittamisen ajan kyseistä ihmistä, muistelen menneitä ja miettien tulevaaa ja saan siitä hyvän mielen. Välillä hymyilen, kun mietin kulunutta vuotta, miten paljon siihen onkaan mahtunut kaikkee. On syntynyt vauvoja, on rakastuttu, on muutettu, ollaan saatettu tehdä hauskoja reissuja. Ja kunnon vanhanaikainen postikortti ilahduttaa. On kiva kun postilaatikosta kolahtaa muutakin kuin mainoksia ja laskuja.

Ja ne on kauniita. Mulla on eräs tuttava, joka kertoi muutama vuosi sitten säästävänsä kaikka kortit, mutta harmitteli postin huonoja leimoja. Tämän vanhemman rouvan oli vaikea nähdä, minä vuonna oli jonkun kortin saanut. Tästä syystä aloin laittamaan sen tervehdyksen "Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta" perään tulevan vuoden vuosiluvun. En tiedä tekeekö joku muu niin mutta siitä tuli mulle tapa, josta en luovu.

 


Nyt onneksi urakka ohi ja kirjejuoret huomenna postiin. Osasi posti myös yllättää tänä vuonna. Jos haluat lähettää kortin Ruotsiin niin se maksaa 1,50 vaikka kotimaan normaalihintainen maksu on 1,40. Viime vuonna maksu oli sama pohjoismaihin kuin kotimaahankin.

Että sellaista tänään. Vielä vajaa kaksi viikkoa Jouluun... Sitä odotellessa.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti